tiistai 14. heinäkuuta 2009

Tonavan yli Bulgarian aroille

Tuli vähän myöhäinen lähtö ja meni aikaa löytää tuo perhanan Tonavan ylittävä "ystävyyden silta". Ei mitään kylttejä, lopulta kun löysin Bukarestin moottoritien, niin löytyi opasteetkin. Aika hulppean sillan rakentaneet, on korkeutta ja pituutta. Rajalla ei sitten juuri aikaa mennyt kun tajusi ohittaa autojonon jollekin tiemaksukopille.

Sitten tielle, joka on vähintään 9/10 asteikolla "älytylsät tiet". Pelkkää tietä arojen keskellä, onko tämä yllätys? Tien profiili on vihaamani ylämäki-alamäki, siis ei tasamaata välissä vaan pelkkää mäkeä lähes koko matkan. Tämä näkyy päivän numeroissakin, nousumetrejä 1003 eli rankempi nousupäivä kuin Romanian vuorilla. Alas tultiin vain 841 metriä. Ottaisin koska vaan saman tonnin nousun vuoristossa. Ei tarvinne mainita että lämpöäkin löytyy muttei se enää haittaa kuten ensimmäisenä päivänä.

Rankka ja pitkä päivä tarkoittaa myöhäistä tuloa perille, "aivan ihastuttava nousu" kruunasi saapumisen Veliko Tarnovoon. Väsyneenä otin noin ensimmäisen vastaan tulleen hotellin, joka oli iloinen yllätys, vain 40 levalla sai loistohuoneen kaikilla mukavuuksilla. Parvekenäkymä on toisella sijalla listalla "hienoimmat hotelliparvekenäkymät" vain Serbian Dolji Milanovac, vmsno. pikkukaupungin hotellilla oli upeampi (kts. TdE 2008).

Suoraan respan tädin neuvomaan ravintolaan parinkymmenen metrin päässä. Terassilta avautuu pimenevä kaupunki vastarinteessä. Aika upeaa, auringonlasku kultaa katot alapuolella. Shopska ja joku maksapotti maistuu loistavalta Boliarkan (paikallinen lager) ja jonkun punkun kanssa. Ylisöpöt solakat kissat mankuvat makupaloja. Kaikki tämä ja vähän päälle surkealla 25 levalla eli alle 15 eurolla, halpenivatpas hinnat, luulin että Romania oli ihan edullinen maa!

Veliko Tarnovo, Hotel Lucky (206 m)
125/488 km - 17/55 km/h - 7:14 h
1003/3239 m up - 841/2641 m dn - 322 m mx
5/11% up - 5/10% dn
Reitti 1 Reitti 2 Reitti 3 Reitti 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti