perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kaupunkilomalle Sofiaan

Hyppäsin aamulla junaan (joltain asemalta) jotta ehdin ottamaan vastaan Sofiaan naisystäväni huomenna viikonloppuloman merkeissä. Bulgarian rautatiet tuntuvat toimivan ainakin hallinnollisesti paremmin kuin pohjoisen naapurimaansa. Lipun osto on helppoa ja fillarillekin saa oman lipun (2 leva). Junassa on matkatavaravaunu, kaikissa ei ole, mutta kyllä niihinkin fillarin saa (ks. TdE 2008). Bulgarian rautateillä on loistavat veppisivut, joilta löytyy mm. tieto siitä mihin juniin fillarin saa virallisesti. Vasta kun ollaan vauhdissa paljastuu homman kauheus... Radat ovat todella uskomattomassa kunnossa, en ole koskaan pelännyt junan kyydissä, mutta nyt hiipii pelko puntiin. Miten vaunu voi heittelehtiä sivusuunnassakin? Tällä vauhdilla on pakko päätyä penkalle vaunun kanssa tai sitten jotain hajoaa ihan kohta... Mutta ei, perille päästään, ajoissa vaikka matkanteko varsin verkkaista olikin. Rata pyöriin pitkin pohjoisia vuorenristeitä kohti Sofiaa.
Ensimmäiseksi yöksi halpa hotelli rautatieaseman ja keskustan puolimaastosta ei paha 50 levaa "extra"-tason huoneesta... En ihan keksi mitä se tarkoittaa, suihkua ja wc:tä huonessa, televisiota vai ilmastointia. Sitten samoamaan Bulgarian pääkaupungin tarjontaa.
Huomenna hotellin vaihto lähemmäs kekustaa ja pitkä viikonloppu Sofiassa. Syömistä, juomista ja maleksimista (sekä mitä ilmeisimmin shoppailua, ostoskadun ovat musertavan pitkiä). Palataan asiaan tiistaina kun alkaa taas tapahtua.

Sofia, Hotel Edona
Sofia, Hotel Arte

1 kommentti:

  1. Oletko uutisia lukenut, Kroatiassahan eilen suistui juna kiskoilta:( Eli polje kuule vaan, ei enää mitään oikaisuja...

    VastaaPoista