keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Eurooppalainen etuvartio

Plovdivia väitetään yhdeksi Euroopan vanhimmaksi kaupungiksi, vanhempi kuin Rooma, Ateena, Konstantinopoli tai Karthago (onkos tämä nyt Eurooppalainen ja eikös Karthago kaupunkina ole hiukan viitteellinen...?). Istuskelen oluella Nebet Tepen kukkulan kupeessa, jolle Traakialaiset kyhäsivät linnoitusta ja astusta pronssikaudella. Löydöksiä on 5000 vuoden takaa. Sittemmin kukkula ja linnoitus on kyllä pistetty päreiksi useamman kerran.
Ihan mainio lomakaupunki tämä Plovdiv on, täällä kukkulan risteillä kaunis vanha kaupunki museoineen ja ravintoloineen. Alhaalla kaupallinen keskusta pitkine kävelykatuineen ja kahviloineen. Keskustan reunalta löytyi taaskin halpa, mutta varsin kohtuullinen hotelli 20 levalla. Aamiaisia eivät tunnu bulgaarihotelleissa harrastavan, mutta mitäpä tuosta kun aina on nurkan takana kahvila, josta saa kaiken tarvittavan.
Viimeinen viikko onkin ollut varsinaista kaupunkilomaa, mutta huomenna päästään taas asiaan, alkaa hiukan poltella. Vielä pari päivää pyöräilyä itään, Turkin rajalle, siellä ensimmäinen yö Edirnessä,joka onkin viimeinen iso kaupunki ennen Istanbulia. Katsotaan kuinka pitkälle Marmaranmeren kierrosta pääsen, ennen kuin täytyy oikaista Istanbuliin, 9-10 päivää on aikaa. Ajattelin kuitenkin viimeisen viikonlopun viettää Istanbulissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti