perjantai 3. heinäkuuta 2009

Polttelee, polttelee...

Viimeistä työpäivää työstetään pois. Loma polttelee näpeissä. Viikonloppu ja maanantaina lähtee Finnairin lento kohti Bukarestia. Tour de Europe 2009 alkaa!

Pieni takaisku oli kulla Finnairin fillarinkuljetusmaksun nouseminen 60 euroon... tosin virkailija oli hiukan epävarma puhelimessa, toivottavasti todellisuus kentällä on toinen. Kevään mittaan paluulentoa Istanbulista juubaillessani missasin lopulta edullisen suoran Finnairin lennon ja jouduin tyytymään Air Balticin edulliseen, mutta Riikan kautta välilaskevaan lentoon. Tällä halpalennolla fillarin kuljetus maksaa 58 euroa. Paluu siis neljän viikon päästä.

Kevät on mennyt jotenkin kummallisen sään armoilla, joka ei oikein ole minua motivoinut treenaamiseen. Lopputuloksena huono valmistautuminen ja vain noin 600 kilometriä tien päällä. Toivottavasti riittää, sillä jo kolmantena ajopäivänä pitäisi nousta Târgoviştesta Sinaiaan yli 1000 nousumetriä. Sää näyttää epävakaiselta, Transilvanian alueella lämpötila parinkymmenen tienoilla Mustallemerelle siirryttäessä selkenee ja lämpö nousee yli 25.

Varusteet on pääosin jo pakattu. Muutamia hankintoja piti taas tehdä. Hankin lopulta mukaan matkatyynyn, Joutsenen untuvasellaisen, ei tuo telttapussi vaatteilla täytettynä niin mukava kuitenkaan ole. Varaosapuolelle panostin myös tällä kertaa ja nyt on mukana takavaihtajan kiinnityskorvake sekä ketjunkatkaisija. Grammanviilaajan luonto iski ja päädyin Topeakin Super Chain Tooliin. Tämä riisuttuna turhasta höhästä yhdessä Tool Barin kanssa ja työkaluarsenaali painaa mukavan 115 g.







Varsinainen blogi alkaa sitten toivottavasti maanantaina Ploieştin kaupungista.

1 kommentti:

  1. Kävin Finskin koneella reissussa pari viikkoa sitten (ks. Fillarikesä-blogi). Etukäteen netissä maksettaessa fillarin hinta oli 50 €, kentällä 60 €.

    Harmi homma vain, että eivät nähneet järjestelmästään mun etukäteismaksuani, vaan piti maksaa kentällä uudestaan. Olisi pitänyt olla printti maksusta mukana! Nyt sitten täytyy jälkikäteen anoa jos vaikka saisin omat rahani takaisin...

    Hyvää matkaa, pidä meidät ajan tasalla!

    VastaaPoista