tiistai 28. heinäkuuta 2009

Pakkolomalla Istanbulissa

Täällä ollaan oikein mallikkaasti sujuneen bussimatkan jälkeen. Lipputoimiston oma pikkubussi vei kaupungin ulkopuolella olevalle asemalle. Siellä filo lastattiin ilman mutinoita uudenaikaiseen ja ilmastoituun onnikkaan. Tilaa oli, mukaan olisi mahtunut vaikka viisi fillaria.

Vajaa neljä tuntia ja perillä. Matkan aikana oli tarjolla virvokkeita ja kakkupaloja. Hyvää palvelua kun matkan hinta oli kokonaista 10 euroa.
Pieni ongelma oli se, että Istanbulin asema oli jossain karttojeni ulkopuolella. Onneksi sain viereisen metroaseman kartan avulla käsityksen siitä missä ollaan. Sitten vain auringon mukaan navigoimaan etelään... keskustan pitäisi olla siinä suunnassa. Parin-kolmen kilometrin ajon jälkeen vastaan tuli minunkin karttani tunnistama kohta. Ei muuta kuin etsimään hotellia. Saman kadun varrelta jonkun kilometrin päästä löytyikin kivan näköinen 50 liiralla. Pari kilometriä Aya Sofiasta.
Mitäs tässä sitten. Majoittumaan, huoneen minibaarista olut ja etsimään jotain muuta ruokaa kuin kebapia, sitä olen saanut ihan kylliksi. Onneksi tästä kaupungista löytyy ihan mitä vaan.

Tänä aamuna sitten soitin lentoyhtiöön vain saadakseni tietää, että koneet ovat täynnä tai vaihtomaksu olisi kohtuuton... lomailen täällä siis maanantaihin. En tiedä vielä onko se hyvä vai paha, nähtäväähän kyllä löytyy.
En taida kauheasti blogia seuraavan viikon aikana päivittää. Kirjoittelen lopputurinat ja lisään kuvat sitten kun olen palannut Suomeen. Jääkää kuulolle.

6 kommenttia:

 1. Älä nyt murjota, kun kerran sinne pääsit. Konstantinopoli on ihan sikahieno kaupunki ja kulttuurisulattamo. Voit vaikka huvitella ajelemalla siltaa pitkin edestakaisin Euroopan ja Aasian väliä... (Ei selvinnyt, menikö sulta etu- vai takakiekko, mutta kyllä se pyörä kuormaamattomana varmaan toimii vähän risanakin.)

  Olutta sinne ei kannata mennä kittailemaan, joten kiertele vaikka basaareja ja eksy sinne sokkeloihin. Joku hammamikin kannattanee katsastaa ja pyyhkiä reissun pölyt. Siinä Grand Bazaarin yläpuolella oleva on siisti ja suosittu. Egyptiläisen (tjsp) basaarin maustemyyjiltä osta iso pussi rouhittua chiliä ja viereisiltä ulkomyyjiltä turkkilainen partasuti. (Samalla muutama varastoon ja mullekin yx!)

  VastaaPoista
 2. Juu, en murjota. Kylla taalla nahtavaa löytyy kunhan valttaa nuo Sultanahmetin matonmyyjat ja muut parhaat kaverit, joiden veli/seta/isoisa on Suomessa. Tosi arsyttavia.

  Uuden keskustan kuppilat on mainioita ja hulina valtava. En ole koskaan nahnyt nıın paljon jengia yhtaaikaa kuin İstiklal Caddesilla eilen iltana (jos kysessa ei siis ole mielenosoitus).

  Euroopan pölyt lahden tasta seuraavaksi karistamaan sandaaleistani ja otan "suomenlinnanlautan" Aasian puolelle Kadiköy'n etsimaan kalaruokaa.

  Huomenna Bosporin risteily, halpaa huvia, 10 euron lipulla saa matkan puolentoista tunnin paahan ja takaisin.

  Maustebasaarı on onjelmassa, tuo partasuti oli hyva vinkki, yritan löytaa.

  VastaaPoista
 3. Missä Likis tosin väittää, että sijaintisi on Mārupe, Latvia :)

  Istanbuliin haluaisin kyllä itsekin.

  VastaaPoista
 4. Innolla odotamme niitä valokuvia matkaltasi. Vuoden 2008 retkem kuvat olivat hienoja ja loistavasti sommiteltuja. Tietenkin kehitys ottaa aikansa...

  VastaaPoista
 5. Luin mielelläni. Olet rento tyyppi.

  t. Velo

  VastaaPoista