keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Kuumaa kyytiä!

Kamat saapuivat sitten iltapäivällä kuten epäilin ja kello kahdelta olin tien päällä. Reittinä ex-tempore Târgovişteen, jätetään se kauneudestaan kuulu Ploieşti väliin. Nyt olen vain päivän aikataulusta myöhässä... mutta sen saa zen hoitaa...

Karttaa ei ole juuri tästä kohtaa, mutta kävin kirjakaupassa ottamassa valokuvan sopivasta sivusta. Alkumatkalla joku paikallinen kilpapyöräilijän tapainen kävi vauhdissa juttusille ja ehdotti ihan eri reittiä... Pidin kuitenkin pääni, pikkutietä viimeiset 40 km Târgovişteen. Tavallaan oikea päätös, tie oli kaverin pelottelusta huolimatta ihan hyvä romanialaiseen tasoon nähden, myös liikenne oli lähes olematonta.No miten niin "tavallaan"? Lähes kymmenen kilometrin viivasuoria teitä läpi silmänkantamattomien peltoaukeiden. Navakassa vastatuulessa. Pientä huomaamatonta ylämäkeä koko matka. 35 asteen lämmössä ilman ainoatakaan varjoa. Pittoreskina yksityiskohtana perusromanialaiset pikkukylät, jotka kyllä alkuun ovat ihan söpöjä mutta kun niitä on nähnyt 50, suunnilleen yhtä kiintoisia kuin perussuomalainen kauppala. (no sorry, nyt taas marisen turhista...) Matkaa piristi kummasti viimeisen pikkukaupungin karjanajo, ilmeisesti läheiseltä yhteislaitumelta paimennettiin lehmät kotiin, useita kymmeniä kylän keskuskadulla (lue: maantie 711). Suurimmalla osalla asukkaista oli vain yksi kanttura, mutta joillain jopa puoli tusinaa.Olen vain vain hiukan ryytynyt tähän päivään. Jo 30 kilometrin kohdalla olin valmista kauraa. Pyörä ei kulkenut itkemälläkään. Tuo polttava lämpö oli hiukan liikaa näin "kylmiltään". Tiedän että totun kyllä lämpöön ja pidän siitä. Lisäksi tuo loiva nousu vastatuulessa teki tehtävänsä... Onneton 150 metriä 80 km aikana. Mitenkähän käy huomenna kun kai pitäisi kiivetä 1000 metriin.

Târgoviştesta löytyi kiva ja halpa pensiooni (80 ron). Nämä Romanialaiset ilmoittavat hinnat usein euroissa ja haluaisivat maksun myös... Lei ei tunnu olevan vakaimpia valuuttoja viimeisen vuoden aikana. Jos muisti oikein palvelee, on kurssi parantunut lähes 20% vuoden aikana... siis euroon, nyt siis eurolla saa neljä leuta.

Majoittumassa vasta kahdeksan aikoihin, eli ei juuri jää aikaa nähtävyyksiin. Pari olutta ja pastaa naamariin naapurin italialaisessa (en kyllä juuri muutakaan löytänyt). Ihan kiva pikkukaupunki, keskustaa hallitsee iso islamilainen temppeli.

Târgovişte, Cazare Pensiuni tms. (44 55'28", 25 27'36", 320 m)
82,6 km - 17 km/h - 4:43 h
195 m up - 350 m max
Reitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti