perjantai 1. kesäkuuta 2007

Tour de Europe

Aloitin Euroopan kiertämisen fillarilla vuonna 2007 (kävin kyllä 2006 ajelemassa pari viikkoa Belgiassa, mutta sitä ei lasketa...). Ensimmäinen kesä meni matkalla Baltian ja Puolan läpi Prahaan oluelle, tai se oli alkuperäinen idea. Hommahan oli niin mukavaa, että seuraavan talven aikana oli pakko ryhtyä suunnittelemaan jatkoa. Teemaksi nousi Tour de Europe, eli polkupyörällä Euroopan ympäri. Ehkei nyt jokaista rantaa tule kierrettyä ja fraktaalikäyrää pitkin ajaminen taitaisi viedä koko loppuelämän... tai koko maailmankaikkeuden ajan...

Noh, asiaan. Kesä 2008 meni matkalla Münchenin lähistöltä Freisingista Tsekin, Slovakian, Unkarin, Kroatian ja Serbian kautta Romanian Bukarestiin. Upea reissu, uusi pyörä (ks. kesä 2007) osoitti kykenevyytensä ja ajaminen oli nautintoa vuosisadan säiden säestäessä. Suomen kituessa koleudessa, minä sain paistatella neljä viikkoa noin 30 asteen helteessä, sadetta tuli kokonaista viisi tuntia ja vastauulta vain parina päivänä. Tämä minulle varmaankin jossain vaiheessa kostetaan.


Nyt syksyllä 2008 alkaa jo ensikesän matka poltella... olisiko suuntana vaikka viimekesänä väliin jäänyt Romanian vuoristo ja Tonavan suistoalue. Siitä sitten alas Bulgarian kautta Istanbuliin ja miksei samantien Marmaran meren eteläpuolta Troijaan ja sieltä takaisin Euroopan puolelle Kreikkaan. Katsotaan minne asti ehtii.

To be continued...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti