lauantai 23. kesäkuuta 2007

Dyynien yli saksalaisten keskelle

Nidan riennoissa menikin aika niin hyvin, ettei jaksanut Internettiä etsiskellä, nyt kirjoittelen Kaliningradista lopulta löytämästani kioskista 90 senttiä/h.

Kuka väittää ettei täällä Balttiassa tule englannilla toimeen. Vielä täällä Kaliningradissakin ihan auttavasti on kaikki tullut selväksi. Okei, hiukan saksaa pitää vääntää valiin. Klaipedassakin sain hankittua kihtireseptin ja lääkkeen; tosin se kyllä vaati hiukan improvisoimista mutta lopulta onnistui. Varmaan pari päivää ennemmin syömäni kala rapeine nahkoineen käynnisti tuo paskamaisen ison varpaan kiputilan. Oluellakin tiedetään olevan vaikutusta...

Klaipėdasta Nidaan, pikku verryttely 50 km. Aikaa kuitenkin meni kun käytti sitä nähtävyyksiin. Klaipėdasta lautalla Neringan kaupunkiin, tuota Kuurin kynnästä kutsutaan omaksi kaupungikseen!? Lauttarannan lähellä on ihan kelvollinen merimuseo, delfinaariokin olisi ollut mutta esitysajat eivät oiken natsanneet. Akvaario-osasto oli aivan manio, aikaa kului trooppisten värikalojen ihmettelyyn sekä piranhoiden, barracudien tai sampien tiirailuun.
Loppumatka sitten dyynien lomassa ja mäntykankailla pyörätietä ajellessa. Lounas Juodkrantessa, savustettua kampelaa, varmasti tuoretta terassiravintolan omalta kalastuspaatilta. Nidasta sitten majoitus, karu parakki muttei maksanutkaan kuin 35 litiä.


Nidassa oli joku kansanmusiikkikilpailu, jota televisioitiin paikalliseen televisioon. Paikallinen Värttina oli ihan kelvollinen. Kaiken lisäksi rantapuistikkoon oli kasattu oluttelttoja; pääsi maistamaan Rinkuskiun ja Birzieciun oluet.

Alan pitää yhä enemmän Liettuasta, mukavia ihmisia ja palvelut pelaavat. Kaupungit ovat jo nyt ihan kohtuullisessa kunnossa ja kauniita, miten onkaan viiden vuoden päästä. Maa ajaa Eestin ohi. Nida on ehdottoman hyva rantalomakohde jos saksalaisia sietää, niitä on kaikki paikat pullollaan.
Zunda, Nida
Klaipėda-Juodkrante-Nida: 60,88 km - 3:26/4:30 h - 17,73 km/h - 638 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti