keskiviikko 20. kesäkuuta 2007

Perhana, nuotio käryttää!

Mainio asia tämä teknologia, istuskelen Luukstas-järven rannalla muutama kilometri Varniai'n pikkukaupungista ja naputtelen viestiä blogiin. Kämppärin puut ovat peijakkaat kosteita, eikä tahdo tulla notskia millään. Jäävät vielä makkarat kylmiksi. Onneksi tankkasin lähikaupasta pari vahvaa balttiportteria.

Vihdoinkin kunnon ajokeli, heti aamusta aurinko helottaa pilvettömältä taivaalta, eikä pahaa vastatuulta. Ihan upea maa tämä Liettua edelliseen verrattuna. Otin riskin ja valitsin pikkutien E-tien sijaan, palkitsi. Loistavaa pintaa koko matka, ei pientareita mutta kuka niitä näin hiljaisilla teillä kaipaa. En olisi koskaan edellispäivien kokemuksella lähtenyt Latviassa vastaavalle tielle. Lisäksi täällä todella on aivan priimaa pyörätietä kaupunkien lieppeillä.

Ja nämä maisemat, peltoaukeita pilkkovat pikkukylät ja pienet metsäsaarekkeet. Paikat ovat siistissä kunnossa ja talot näyttävät siltä että asukkaat pitävät niissä asumisesta.


Tien toisella puolella hevonen vetää härveliä (maalaispoikana pitäisi tietää nimikin, mutten voi muistaa) joka kokoaa heinän aumoiksi. Perässä eukko haravoi. Naapuripellolla taas on hyvässä rivissa valkoisia muoviin käärittyjä ruohopapanoita. Teknologiat kohtaavat koko ajan.


Joku tenavien ja teinien kesäkotikin tämä kämppäri, kauhea härdelli, niitä pyöri vielä hetki sitten kaikki paikat kirjavana. Nyt taisi tulla nukkumaanmenoaika. Toisessa päätä aluetta pitävät ajokortti-ikäiset discoa...

Vaikkei tuo tuli oiken tahdo vauhtiin päästä, sain kyllä parit makkarat lämpöisiksi. Ei kyllä Akateeminen kiuasseura taitaisi näitä Klaipedan makkaratehtaan eksemplaareja arvostaa, vaikka makkarataiteen rintamailla ollaankin. B-luokan ruokamakkarasta sanoisin että piukea ja massamainen.

Ai niin, jos käytte Siuliai'ssa, tsekatkaa kissamuseo, sympaattinen kokemus. Kiltti täti päästi minut jopa ennen avaamisaikaa sisään. Näin kissaihmiset. Koiramuseossa olisi varmaan "natsikuri", eikös se koiran omistaja rooliin kuulu käskyttäminen... :) Älköön nyt pahastuko kukaan koiraihminen (ja kulmalainen)... Tunnen toki monia mainioita koiria ja omistajiakin.


Lukšto Ežero, Varniai
Šiauliai-Užventis-Varniai: 95,2 km - 5:07/6:45h - 18.51 km/h - 480 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti