torstai 28. kesäkuuta 2007

Kaivarin keikalla Wroclawissa

Kolkottelin aamupäivän junalla 400 km Torunista etelään kohti Wroclawia. Puolan rautatielaitos kaipaisi myös EU-rahaa, mutta perille kuitenkin päästiin. Fillari sijoitettiin normaalin pikajunanvaunun eteiseen kun muutakaan paikkaa ei ollut. Virallisen aikataulun mukaan tähän junaan ei kai edes myyty pyöräpaikkoja, mutta sellaisen lipunmyyjä minulle kuitenkin kirjoitti. Asemilla joutui usein siirtämään pyörää pois matkustajien tieltä.


Kaupungissa on yllättäen
Wroclawissa on meneillään "Juhlaviikot". Kymmenen päivää konsertteja, elokuvia, näyttelyitä ym. kuin Helsingin juhlaviikoilla. Keskustan kupeessa on joukko ulkoilusaaria keskellä jokea, olisiko Oder... kartassa lukee Odra. Saarella on ulkoilmakonsertti, gootti- ja industrialpainotteinen sellainen. Eivät ainakaan ensimmäiset bändit kansanjoukkoja keränneet; Siddhartha ja Izrael. Muuten kuin kaivarissa, paitsi että musiikkialue on aidattu alkoholittomaksi ja muu osa saarta on vapaata olutaluetta.


Hieno
Vanha perieurooppalainen kaupunki tämä Wroclaw, hiukan Helsinkiä suurempi. Uskomattoman monumentaalinen rautatieasema. Näyttävä ja laaja vanha keskusta täynnä ravintolaterasseja ja pastellinsävyisiä porvarisrakennuksia. Iso yliopistoalue joen rannassa vilkastuttaa kaupunkikuvaa. Opiskelijabaarit vilisevät toimintaa ja tarjoavat edullista ruokaa ja juomaa.

Hotelleja kaupungissa on vaikka kuinka, mutta liki kaikki täynnä näiden juhlaviikkojen takia. Jouduin jonnekin 3-4 kilometrin päähän keskustasta, ilmenen opiskelijaasuntola talvisin. Onneksi ratikat ja bussit kulkevat.


C.S. Szkolenie i Doradztw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti