lauantai 23. kesäkuuta 2007

"Good luck"

Näin sanoi passintarkastaja lyötyään tarpeelliset leimat kaikkiin mahdollisiin dokumentteihin Kaliningradin rajalla. Kuulosti pahaenteiseltä? Itse rajatoimitukseen ei mennyt kuin 20 minuuttia.


No, ei hatää mitään, matkan ainoa haaste oli Kuurin kyntään loputtua 25 km Kaliningradin kaupunkiin. Todella kapea tie, tosin hyvässä kunnossa, mutta ei ollenkaan piennarta. Todella vilkas liikenne ja jatkuva "valkoisella viivalla" ajamiseen keskittyminen veti mehut. Olin todella uupunut kun pääsin hotelliin, itse kaupungissa on mahdotonta ajaa, autoilijat ovat todella agressiivisia ja ajavat kovaa.

Matkalla poikkesin seljanka-lounalla Zelenogradskissa. Mitäpä tuosta sanoisi, kurja rähjäinen kaupunki, mutta ravintola oli ensiluokkainen. Yllättäen kaupungin ulkopuolella rakennettiin vauhdilla uusia kerrostaloja, arkkitehtuuri oli sellainen että voisin muuttaa itsekin niihin asumaan. (Alla kvassivaunu tienposkessa, Kaliningradissa vielä juodaan tätä perinteistä lähes alkoholitonta ruisleipäolutta.)


Kaliningradin majoituksen olin varannut ennakkoon, haluamani hotellit olivat täynnä joten päädyin lopulta kunnon neukkumonumenttiin, Hotel Kaliningradiin. Ihan pramea ja uusitut huoneet ovat kelvollista massahotellilaatua.

Itse kaupunki nayttää perusvenäläiseltä (suur)kaupungilta, leveät kadut, paljon liikennettä ja ihmisiä. Pääkadun toisesta päästä loytyi idyllinen puistokaupunginosa, jossa on vielä vuosisadan alkupuolen saksalaisrakenteisia taloja jäljellä, upeitä. Kummallinen piirre on se, etta kaikki juovat olutta kaduilla ja puistoissa... vielä laajemassa skaalassa kuin kotihelsingissa siis, kaikki! Ihmiset vaan vetelehtivat ja ostavat pari pulloa lukuisista kioskeista, pullo auki ja dokaamaan. Onko täälla paljon työttömyyttä vai näinkö täällä vietetään vapaa-aikaa. Varsinaisia baareja tosin en montaa ole löytänytkään...

Hotel Kaliningrad, Kaliningrad
Nida-Zelenogradsk-Kaliningrad: 93,09 km - 4:52/7:30 h - 19,07 km/h - 731 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti