sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Via Baltica tappaa mun...

Jep jos jotain yhtä patatylsää maailmassa on niin Via Baltica. Alkumatka rajalta aina 50 km Rīgaan sujuu vielä savuavalla asvaltilla, suuri osa maalaamatonta. Hyvät pientareet, tasaista menoa. Mutta kuinka tylsää, voisi olla matkalla Jyväskylään (no offend). Yllättäen tien reunassa on kilometrejä uutta pyorätietä ja vielä enemmän pohjia odottaa päällystettä. Toivottavasti EU-rahaa riittää. Loppumatka vanhaa tietä on tuskaa, sinnittelyä 10 cm pintareella.

Muuten paivä alkoi tuskaisissa merkeissa, ei, votkalla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Joku venäläinen seurue lähimökissä piti bileitä jonnekin aamuyölle. Sen jälkeen ulos lukittu häirikkokundi muuten vaan piti elämää loppu yön. Viimeisen kerran havahduin kevyesta unesta joskus 7:30. Ei auta, alkoi vielö sataa; sain juuri märän teltan ja kamat kokoon kun sade alkoi uudelleen. Olihan hyvää aikaa kunnon aamiaiselle. Kun sade hiukan taukosi, sadekamppeissa tielle, Rīgaan on päästävä.

Perille päästiinkin ja kilometrejä kertyi taas yli suunnitelman, syynä mainio idea kiertää kaupunkiin saapuva motari. Ojasta allikkoon; viela kapeampaa tieta ja ei ollenkaan piennarta, ajonopeudet motarin luokkaa.

Aurinko alkoi paistaa iltapäivällä ja täällä Rīgan illalliseen, upeaa perinnemuonaa; hapankaalikeittoa, paahdettua kuhaa ja normaalit ruokajuomat. En ole vielä juurikaan puhunut oluesta, ei ole juuri puhuttavaa... vaaleaa tai tummaa balttilageria, ihan tasokkaita kylla pääosin.

Kauheasti muuttunut tämä Rīga, viimeksi kävin joskus 90-luvun alussa. Silloin oli hankalaa löytää ravintolaa ja kapakkaa. Nyt koko vanha kaupunkin on yhtä ravintolaa ja kapakkaa. Täydellinen bilekohde historiallisessa ympäristössä, Tallinna häviää 1:0. Nyt vielä yhdelle ja nukkumaan, aamulla odottaa lyhyt puserrus Jūrmalan kautta Jelgavaan.


Viesnica Anda, Rīga
Dzeni-Saulkrasti-Cornikava-Rīga: 97,88 km - 5:13:46/6:50 h - 18,63 km/h - 210,86 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti