lauantai 16. kesäkuuta 2007

Maailman suurin hämähäkinverkko

Maailman suurin (noh, iso ainakin) hämähäkinverkko ei enään ole täällä. Pari vuotta sitten Pärnun Konse Campingin päärakennuksen seinää koristi sadoista lomittuvista hämähäkinverkoista yhteen punottu kudelma, joka oli kooltaan kymmenisen metriä kanttiinsa. Veijareita verkossa kipitteli tuhansia. Nyt paikalla on laajennetun lomakylän valomainos. Muuten paikka on muuttunut edukseen, hyvät huoneet kaikilla mukavuuksilla, runsas aamiainen kuuluu hintaan ja sijainti Pärnu-joen rannalla.

Pääsin siis bussiin pyöräni kanssa, kyllä se selittämistä vaati ja surkealta näyttämistä. Ymmärrän toki kuskin huolen, että ketjuista ja vaihteista tihkuva öljy saattaa rasvata balttikaunottaren Vuittonin. Ällistyttävän halpaa tämä bussikyyti, Tallinna-Pärnu yhdeksän euroa. Matka oli tylsä, kuin olisi Helsingistä Tampereelle matkannut, puita, puita ja puita. Tuskin pikkuteillä olisi sen kummempaa ollut, puut lähempänä kulkijaa.


Nyt matka sitten varsinaisesti alkaakin. Kohti Riikaa, ensimmäinen yöpyminen pikkukylän leirintäalueella Riianlahden rannalla.

Konse Camping
12,49 km - 57:40 min - 12,68 km/h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti