lauantai 16. kesäkuuta 2007

Sama vesi, sama biitsi, eri maa

Vaihdettiin siis maata, nyt Latviassa kämppärillä puolessa välissä Rikaa. Pärnun lahti on muuttunut Liivin lahdeksi, mutta biitsi on sama upea ja auringonlaskukin jos se kevyeltä pilvipeitteeltä näkyisi...

Päivä todellakin meni aika rattoisasti vaikka koko matkan tuuli kummasti sivusta, joutui polkemaan alamäetkin. Kuitenkin kilometrejä kertyi yli sata. Via Baltica on tylsä kuin mikä, mutta ikävä kylla noin ainoa järkevä reitti matkallani Riikaan. Pientä helpotusta sai parin kymmenen kilometrin vanhasta Riikan tiestä, joka noudatteli rantalinjaa.

Näyttää siltä, että kuljen hyvän matkaa EuroVelo 1 -reittiä, yksi Euroopan polkupyöräilyunionin määrittelemä pyöräreitti. EuroVelo 1 eli Atlantin rannikkoreitti Nordkappista Sagresiin 8 186 km. Aika mainiosti Virossa ja vielä hetken Latviassakin merkattu, mutta sitten kyltit katoavat.


Yllättäen kuitenkin olin täysissä ruumiin voimissa kun kämppari löytyi. Teltta pystyyn ja ihailemaan valkosantaista biitsiä ja auringonlaskua.


Ihan hyva kämppari, "ravintola" auki yö yhteen ja lämmintä vettä suihkussa. Yhytin jonkun rantojen tallaajan, paikallisen duunarin joka kovasti innostui hard rockin kotimaasta kun itsekin oli alan miehiä. Juotti minulle paikallista votkaa, mutta itse sammui kun puoli pulloa oli saatu tuhottua... kummaa kansaa.

Kempings Melecu Licis
Pärnu-Ainazi-Salacgriva-Dzeni: 101,49 km - 5:02:56/7:10 h - 20.10 km/h - 112,98 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti