maanantai 30. kesäkuuta 2008

Tylsää, tylsää pusztaa...

Ei oikein kulkenut pyörä. Pitäisiköhän näitä reippaasti yli sadat kilometrin päiviä vuorotella helpompien kanssa, tuntuu aina toinen pitkä päiva olevan tervaa. Päivä alkoi hyvissä ajoin, ensimmäistä kertaa reilusti ennen yhdeksää tiellä, vaikka ällistyttävän varhain herään joka aamu. Tätä se reipas elämäntapa teettää.

Olisi eilen pitänyt ajaa vielä 10 kilometriä, toinen yhtä hyvän näköinen leirintäalue olisi ollut Balatonfüredin jälkeen, sitä vain ei ollut merkattu Unkarin leirintäaluenkarttaan. Tihanyn lautalle tulikin siis 20 kilometrin verryttely heti aamuun. Tihanyn niemi näyttää upealta seudulta, kuten olen saanut lukeakin. Jos olisi vain ollut eilen perillä aiemmin olisi ehtinyt tehdä kunnon saitsarin niemellä. Lautalla yli (10 minuuttia, 600 forinttia) ja pusztalle. Hiton tylsää koko päivä, peltoa ja kukkulaa. Ja tuota kukkulaa riittää, ei ihan sunnuntaikruisailua, päivä taas nousi yli 700 metriä.Matkalla ei oikein ollut mitään nähtävää, joten ensimmäinen kunnon tauko tuli vasta 85 kilometrin kohdalla Kaposvárissa... tämäkin piti olla Dombovár, mutta kun ajoin harhaan. Ei hätää ajattelin, koska molemmat kaupungin ovat yhtä kaukana Pécsistä, eripuolelle isompaa kukkulaa vain. Tarkemmin laskien Kaposvár onkin 70 kilometrin päässä, kun edessä piti oleman 50 kilometrin loppuetappi. Oluen ja salaatin aikana kehkeytyi suunitelma; junalla Pécsiin ja ei kun toimeenpanoon. 1868 forinttia köyhempänä odottelen junaa Dombovárin kautta päämäärään. Ratkaisua auttoi noin 10 kilometriä ennen Kaposváaria alkanut ukkoskuuroilu ja henkinen este 160 kilometrin päiväetappiin... olisihan siitä ehkä selvitty, mutta olisi myös ollut niin myöhä ettei koko kaupunkiin tulossa olisi ollut paljoa mieltä.

Näin siis taas hiukan fuskattiin, mutta nyt olen Pécsissä, majoittuneena edulliseen hotelliin (kiitos Lonely Planetin, jotain iloa tästäkin 750 grammasta). Kaupunki on upea (olenko jo sanonut näin jossain vauheessa matkaa?) ja illallisen aikana heräsi ajatus jatkaa hotellivarausta toisella päivällä... mutta tästä hetken kuluttua lisää.

Balatonfüred-Tihany-Kaposvár-Dombovár-Pécs (Hotel Főnix, 183 m, 46.0777, 18.2284)
90,6/1101 km - 17 km/h -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti