tiistai 17. kesäkuuta 2008

Pikapyrähdys Tonavan rantaa

Jäi ihan sunnuntaikruisailuksi tämä päivä. Vain reilu 40 kilometriä kepeätä Tonavan rantareittiä Regensburgiin. Halusin kuitenkin viettää kunnon päivän kaupungissa ja hyvän päätöksen tein, ihan sikahieno kaupunki. Vanha kävelykeskusta on liki Helsingin keskustan kokoinen; putiikkia ja ravintolaa löytyy. Nähtävän puolella on sitten porvaristaloa kadut pullollaan, kirkkoa ja tornia joka nurkassa.

Päivä alkoi yhtä koleassa säässä kuin elenkin, ei sentään satanut. Alle 20 asteessa ajaminen ei oikein minulle sovi, joku 25 olisi optimaalinen, silloin ei enään ajoviima kylmetä. Reitin varrella piti taaskin olla pari panimoa, mutta ei niiden pubit ole auki päiväsaikaan... sesonki ei ole vielä alkanut. Oberndorfin siis ohitin ja päivän ensimmäisen oluen sain vasta Mattingissa, pieni Tonavan rannan biergarten tarjosi Erl-Bräun Bügel-Weissea. Lähes koko matka oli hyvää päällystettyä rantareittiä kunhan ensin löysin Kelheimista pois... sotkeuduin siltoihin.Regensburgin infosta hotelli alle, kämppärimeininki ei oikein iske näissä säissä, lisäksi pitää pestä pyykkiä. Mitoitin matkavaatteet sen mukaan että pyykille pitää päästä pari kertaa viikossa. Hotelli Karmeliten olikin oikea löytö, alle 40€, vessa ja suihku käytävällä mutta huoneesta löytyy uhkea kylpytakki ja tohvelit?! Muutenkin todella hyvinhoidettu ja siisti paikka ihan keskustassa... ehkä kylpytakin pesu on kuitenkin halvempaa kuin rakentaa tilaviin huoneisiin suihku- ja wc-tilat. Aamiaisenkin sai tilata puolesta tusinasta vaihtoehdosta.

Joen toiselta puolen, 1200-luvun kivisillan kupeesta löytyi ensimmäinen panimon biergarten, Spital-Brauerei valmistaa 4-5 olutta; ainakin Helles ja Weizein ovat kelvollisia. Pullotuslinjan kolina taustalla antaa autenttista tunnelmaa. Keplerin kotitalo ei ollut auki, joten kultturiharrastus jää tässä kaupungissa väliin. Kun saan blogin ajantasalle lähden kaupungin toisen panimon, Weissbierbrauerein pubiin illalliselle. Huomenna sitten kohti Bayerisher Waldia ja Chamia tai jos hyvin kulkee Furth im Waldia. Kirjakaupasta löytämästäni kartasta löytyi ihan uusi näkökulma reitinvalintaan... taidan kokeilla.

Kelheim-Oberndorf-Regensburg (Hotel Karmeliten, 350 m)
42,4/169 km - 18 km/h - 2:18/3:30 h
50 m up - 57 m dn - 365 m max

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti