lauantai 28. kesäkuuta 2008

Sukulaiskielen maassa

Eipä Győrissä ollutkaan kunnon kämppäriä järkevällä etäisyydellä, joten info sai taas löytää edullisen majoituksen. Vallan näyttäva pension ulkoisesti, muttei kovin kallis (alle 9 000 forinttia). Niin ja siis olut maksaa sen 250, paitsi tämä Guinness, jota juuri särvin John Bull Pubissa, maksaa 900. Piti saada jotain vaaleasta lagerista eroavaa. On täällä belgialaisolutravintolakin, mutta minulla on epäilykseni. [Muok: Ihan hyvä itse asiassa.]

Kaunis "pieni" kaupunki, alkaa tulla jo ähky näistä karkkikeskustoista. Rakennettu kolmen joen risteykseen, mitä se pormestari sanoikaan; Mosoni-Tonava, Rába ja Rábca. Kävelykatua ja kauppaa riittää. Näin lauantain alkuillasta hiukan hiljaista, mutta kyllä tämä tuntuu piristyvän.Ylihelppo etappi Tonavan rantaa ja sitten tuon Mosoni-Tonavan ja Tonavan välistä vehreää aluetta pikkukylien läpi Unkarin puolella. Ihan tasaista, upeat pyörätiet etenkin Slovakian puolella ja kyllä ne lopulta Unkaristakin löytyivät. Kuten vauhdista näkyy, fillari kulki. Jostain syystä alkaa taas vasen ranne kiukutella. Luulin uuden pyörän paremman geometrian jo vaivan parantaneen, mutta kahden viikon jatkuva altistus on näköjään liikaa. Pitänee taas hankkia Ergonin kahvat, niillä tuo kipeytyminen viimeksi lähti.

Mitä muuten tulee Unkarin ja Suomen kielisukulaisuuteen, oli aika jännä kuulostella pikkukylän terassilla vanhojen äijien hölinää. Saundi on ihan itäsuomalainen, ei siitä mitään ymmärrä, mutta samalta kuulostavia sanoja ja fiilistä kyllä on. Aikoinaan poikasena useana kesänä Budapestissä en tämmöista vastaavuutta huomannut. Vastaavaa kun kuulee puhetta oven takaa, eikä ihan saa selvää, voisi luulla puhuttavan Suomea.

Bratislava-Győr (Révész Hotel, 115 m, 47.6969, 17.6296)
88,4/882 km - 20 km/h - 4:19/5:35 h
35 m up - 50 m dn - 148 m max

1 kommentti:

 1. Terve Kari,
  Vai että ähky on tullut "karkkikeskustoista" vanhaa Eurooppaa kierrellessä? Aika moni tuli kateelliseksi tuosta kommentista.Kaikki kohteesi ovat kuulostaneet todella "herkullisilta". Ja eikös niin, että edessä on vielä verenimijöiden Transsylvaania, vai muistanko väärin?
  Rennoin rantein eteenpäin, sanoi eestiläinen!
  t. Pirjo S.
  ps. muista voida hyvin!

  VastaaPoista