lauantai 21. kesäkuuta 2008

Mäen nyppylä, kivisilta ja kuiva kala

Hyvä päivä ajaa, lämpöä yli 25, nyt tarkenee. Ajelen Usava-joen rantatietä kohti Písekiä kun hukkaan joen. Ei hätää manuaalinen gps kalkyloi oitis uuden ja lyhemmän reitin. Seuraavan kymmenen kilometrin matkalla salakavala ketkumäki nostaa minut 680 metriin Chynin kylän kohdalla. Eikä missään edes näy mäkeä - pellonlaitaa ja hiukan metsikköä... Kyllähän mäen nyt pitäisi näkyä, eika vain tuntua reisissä (itse asiassa se kyllä tuntuu jossain takapuolen alueen isoissa lihaksissa vaikkette likaisia ykstyiskohtia haluaisikaan kuulla). Tässä muuten nousin korkeammalle kuin viimevuoden Tatran ylityksessä. Sama meno jatkuu loppupäivän ja saldona 700 nousumetriä... ja jossain hiton peltomaisemassa. Pieni lohtu on viimeiset kahdeksan kilometriä Písekiin, pelkästään alamäkeä. Ison tien leveällä pientareella uskaltaa rullata, mittari rekisteröi 64 km/h.

Pohdin juhannuksen viettoa leirintäaluella Písekin takana, mutta upea 1300-luvun kaupunki vei pidemmän korren. Tämän vuoden spontaani teema alkaa olla kivisillat. Regensburgissa oli Saksan vanhin, täällä Tsekin, siis vanhempi kuin Prahan Kaarlen silta. 2000-luvun alun tulva vei sillasta kaiken irtaimen kaiteita myöden, vesi nousi kaksi metriä siltaa korkeammalle. Vaikka hieno kaupunki onkin, älkää tulko (Tsekkiin, Keski-Eurooppaan?) kesäkuussa, palvelut ovat talviterässä. Ihan kivoja ravintoloita, mutta kiinni jne.Ja sitten kaloihin; ikävä kyllä äskeinen kuiva kuha ei ansaitsisi tulla mainituksi. Perus-hostinecin listalla oli kuitenkin ainakin puoli tusinaa kalalajia, miksei Suomessa? Ja siellä jo joku viimevuoden blogia seurannut hihittelee; "jätkä vetää taas himona kalaa, miten kävikään Liettuassa!". Hah itsellenne, olen nyt varautunut!

Hyvää Jussia! Huomenna seuraavaan kuuluun olutkaupunkiin, amerikansaksaksi Budweiseriin, mutta paikallisella murteella Budejoviceen.

Plžen-Chyni-Blatná-Písek (Penzion Atlantic, 380 m, 49.3091, 14.1572)
90,7/457 km - 18 km/h - 4:48/5:45
697 mup - 649 m dn - 682 m max

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti