sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Yöuinnilla Balatonissa

Pitkä ajopäivä päättyi Balatonfüredin liepelle leirintäalueelle. Majoittuminen hiukan halpeni, vaikka Hifi-kämppärillä ollaankin; 1800 forinttia. Kaikki palvelut ovensuussa; portinpielessä puolen tusinaa ravintolaa ja kauppaa, lävistyksiäkin tietysti saa. Ruokalistat saksaksi ja tanskaksi?!

Olipa pitkä päivä, pienen Balaton-saitsarin kanssa 125 kilometriä. Menikin ensimmäinen tonni rikki ja juhlistan sitä illalla ottamalla toisenkin oluen. Tähän asti ei ole oikein noita kilometrejä kertynyt, syynä varmaan valtaisa nähtävyys- ja kulttuurikaupunkisuma. Kartalta helpon näköinen päivä olikin toistaiseksi vaativin. Puolessa välissä matkaa tuli vastaan mäki, noh sitä sitten riittikin peltojen ja kukkuloiden välissä 400 metriä ylöspäin, vajaa 10 kilometrin matkalla. Huijaus, en saanut alamäkeä! Noustiin vain ylängölle, joka jatkuikin Balatonille asti. Yhdessä upean Unescon maailmanperintökohteen, Pannonhalman luostarin (yli 100 metrisellä kukkulalla) kanssa nousuennätys on nyt 890 m.

Ylängöltä Balatonille laskeutuminen on hieno tapa tulla Euroopan suurimmalle järvelle (Skandinavian ulkopuolella sanoo Lonely Planet).[Muok: Baarista tullessa piti ehdottomasti päästä yöuinnille, mikä upea tähtitaivas avautuu Balatonin päälle. Näin upeaa linnunrataa en muista nähneeni kuin satunnaisesti jossain talvisessa Suomen korvessa...]

Győr-Zirc-Veszprém-Balatonfüred (Balaton Europa Camping, 115 m, 46.9757, 17.9589)
124,1/1010 km - 17 km/h - 7:03/9+ h
885 m up - 868 m dn - 474 m max

1 kommentti:

  1. Terve taas,
    Niin kuin huomaat, on virkamies elämä kesäaikaan niin tylsää, että ilahdutan itseäni sinun matkakertomuksella tuon tuosta.Vielä kolme päivää lomaan...
    1000 kilometriä rikki ja Unescon maailman kohteita osunut matkan varrelle jo miljoona..siistii!Oliks Balatonissa kiva uida?
    t. Pirjo S.

    VastaaPoista