keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Uusi helteinen maapiste Slovakiasta

Restaurace Pod Radnicín terassilla, Mikulovin keskusaukiolla on 34 astetta varjossa. Hieno päivä, pyörä kulkee, maaston vaihdos piristää; ollaan alangolla. Letkeän lempeät kumpareen melkein rullaa ylös. Ainoa hidaste oli parin sentin rautalangan seivästämä takakumi, onneksi on varakumi matkassa joten aikaa ei tuhraannu liikaa. Ei ole Vittorian pistosuojaus täydellinen, mutta lanka menikin läpi hiukan sivusta, siinä suojaus ei voi olla niin paksu. On vaikeaa löytää huoltoasema, jonka kompressori saa aikaan viisi baria painetta, vasta viides tärppäsi. Siihen asti ajeltiin gummi löysänä, pikkuisella pumpullani kyllä olisi saanut paineen aikaiseksi, mutta pumputtaminen alkaa nopeasti tympiä kuumalla tien pientareella. Hyvä etten ottanut Gatorskinejä, niihin olisi pitänyt saada kahdeksan baria.



Tämän päivän suunnitelma ei ollut kovin selvä, muttä päätin ajaa niin pitkälle kuin jaksan ja majoittua puskaan jollei muuta tule vastaan. Hyvä ajofiilis vain parani viilenevän illan mittaan ja saavutin lopulta Slovakian Senican illansuussa. Ruma teollisuuskaupunki, mutta halpa pensiooni karussa betonikolossissa löytyi (koko apartement 480 SLK). Yllättäen päivän 130 km ei tuntunut mitenkään pahalta, keskipäivän uupumusta lukuunottamatta. Nestehuolto jäi liian vähiin vaikka vettä menikin varmaan neljä litraa plus oluet päivän aikana. Hyvä tietää, että voi tarttua tämmöisiin etappeihin hyvissä olosuhteissa.

[Muok: Enpä muistanut alunperin mainita tätä matkalla ollutta maailmaperintökohdetta. Lednice-Valtice on Euroopan suurin keinotekoinen ympäristökohde, joka koostuu yli 200 neliökilometristä entisten Lichtensteinin hallitsijoiden 1700-luvulta lähtien rakentamaa kokonaisuutta. Lednicen ja Valticen välisen seitsemän kilometrin lehmuskujan ympäristössä on linnoja, lampia ja erilaisia muistomerkkejä.]

Brno-Mikulov-Valtice-Lednice-Břeclav-Senica (Penzion Roos, 200 m,
48.6815, 17.3656)
130,8/696 km - 19 km/h - 6:47/10:10 h
405 m up - 353 m dn - 270 m max

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti