sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Budweiserin kotikaupungissa

Sen saa mitä tilaa, lämpöä alkaa olla ihan omiksi tarpeiksi. Koko päivän kirkkaalta taivaalta fotoneita. Lämpöä ainakin 30 astetta, fillarin mittarissa parhaimmillaan tien päällä 43... tosin auringossa, mutta sielläpä se kuljettajakin. Ajattelin alkuun kokeilla Písekin matkaulukartoissa mainittua reittiä, jopas olikin reitti... ihan yleveto maastopyörälle, mutta kuorma päällä retkifillarilla "hiukan" vaativa. Suosittelen fillarilomakohteeksi Písekiä, on paljon valmiita reittejä ja kukkulaa kaupungin liepeillä on riittämiin.



Mäkiä tuntuu edelleen riittävän ja olen kaikesta lämmöstä ja mäistä hiukan poikki päästyäni muutaman välikaljan kautta Ceske Budejoviceen. Penziooni taas alle ja pohtimaan josko ehtisi käydä junalla Cesky Krumlovissa... ei oikein aikautaulut mätsänneet, joten huomenna sitten polkien.

Pieni päivälepo ja kaupungille ruokaa etsimään kunhan hiukan viilenee. Hulppea kaupunki muuten. Euroopan suurin keskusaukio väittävät ja porvaristaloja riittää suuressa keskiaikaisessa keskustassa.

Písek-Týn nad Vltavou-Hluboká nad Vltavou-Ceske Budejovice (Penzion Jack Bar, 385 m, 48.9760, 14.4720)
67,5/525 km - 16 km/h - 4:04/6:15 h
552 m up - 525 m dn - 515 m max

3 kommenttia:

  1. Joko Masné krámy eli lihatori tuli testattua. se taisi aueta uudelleen viime vuoden lopussa rempan jälkeen. Onko puunauksen jälkeen meininkiä?

    VastaaPoista
  2. Täällä Helsingissä on 13 astetta, mutta sataa.

    VastaaPoista
  3. Ei loytynyt mun nuoteista ikava kylla. Muuten olisin tsekannut.

    VastaaPoista