perjantai 20. kesäkuuta 2008

Ja kuka olikaan herra J. Groll?

Päivä alkaa upealla auringonpaisteella, mutta puolenpäivän aikaan alkaa pilvistyä, pelkään jo sadetta. Että tekee eetvarttia aloittaa päivä kylmillä jaloilla sadan nousumetrin mäellä. Näìtä tulee kyllä päivän mittaan lisää. Kaikki reitin kylät tuntuvat olevan laaksossa, sata alas, sata ylös. En valita, joko menopeli tai kunto on tänä vuonna kohdallaan koska mäet ovat oikeastaan piristäviä (kunhan puuskutukselta selviää). Näyttipä tulleen henkilökohtainen nopeusennätys, ajotietokone raportoi päivän maksimiksi 60 km/h.

Horšovský Týn on kaunis pikkukaupunki, mutta läpikulkuliikenteen pilaama. Matka eteni yli 40 kilometriä Dobřany'n koska en keksinyt mitään syytä pysähtyä aiemmin. Kaupungin keskusaukion panimoravintola, Modrá Hvězda panee ainakin kuutta olutta, pyöräilijän juoma, desitka, on mainiota 10 platoista pilsiä. Olutta särpiessäni terassin eteen parkkeeraa kolme US Army jeeppiä täydessa taisteluvarustuksessa, konekiväärit mukaanlukien. Oluelle ja syömään laskeutuva tsekkimiehistö on pukeutunut pieteetillä asepukuihin. Jokin harrastajakerho?

Pikkupyrähdys Plženiin, taas pesiooni infosta ja majoittumaan. Nyt enemmänkin hotelli respoineen päivineen, mutta vain vajaaseen 30 € hintaan. Ehdin juuri päivän viimeiselle Panimon kiertokäynille, ei kauhean ihmeellinen, kalliskin, mutta kyllä se suodattamaton olut on aivan upeaa. (Jos mieleen tulee kysymys, "ai mikä panimo", katsoo Googlesta.)Kaupunki on Tsekin neljänneksi suurin, joten menoa riittää. Kaupungin vanhin pubi, U Salzmannů on turistirysä, tyhjä sellainen, huonolla palvelulla, mutta mahalaukkukeitto ja kokonaisena paistettu purotaimen olivat oivallisia. Kala maksoi melkein viisi euroa ja keitto puolitoista... Miksi ihmiset elävät Suomen kaltaisissa paikoissan?Domažlice-Horšovský Týn-Staňkov-Merklin-Dnešice-Dobřany-Plžen
(Pension Akacia, 315 m, 49.7413, 13.3792)
67,9/367 km - 17 km/h - 3:48/6:00
491 m up - 594 m dn - 542 m max


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti