torstai 10. heinäkuuta 2008

Matka paattyi Bukarestiin

Niinhän siinä kävi kuten ehkäilin. Seutu oli tylsää peltoa, eikä kylissä ollut mitään nähtävää. Mitta tuli täyteen Caracalissa, josta sain ostettua junalipun Bucarestiin (14,50 leu). Pyoriä kai otetaan vain rähjäisiin paikallisjuniin ja uusiin IC-juniin, joissa on pyörille omat paikatkin. Minun junani oli paikallisjuna menneiltä vuosikymmeniltä ja innostunut konnari sijoitti pyöräni turvaan yhteen junan vessoista, laittoi vielä oven takalukkoon.Majotuin pohjoisen aseman viereen halpaan hotelliin, tästä on helppo lähteä kohti lentoasemaa. Bukarestissa on toimiva metroverkko, joten kulkeminen ei ole ongelma. Nyt taisi loytya matkan voittaja sarjassa hämmentävät kaupungit. Rumuus on ainakin Belgradin luokkaa... ehkä hiukan toisenlaatuista. Liikenne on taysin kaoottista, mutta ollaankin oikeassa suurkaupungissa. Eipä tassa vaiheessa voi paljoa muuta sanoa. Sitten on tietysti nuo megalomaaniset paraatiaukiot ja rakennukset.Nyt vain vetelehdin kaupungilla ja kerään itseäni kokoon sunnuntain paluulennolle. Sunnuntain vietolle kehkeytyi ajatus ajaa Snagoviin, noin 40 km päässä olevaan lomakohteeseen. Snagovissa on luostari, johon sanotaan Vlad Seivästäjan eli Kreivi Draculan esikuvan olevan haudattuna.

En varmaankaan enään täälta matkan päältä kirjoittele, mutta seuraavien viikkojen aikana täydennän puuttuvia paloja kirjoituksista seka lisään kuvituksen. Palatkaa siis vielä seuramaan kirjoittelua.

Craiova-Caracal-Bukarest (Coco's Cerna Hotel, 116 m, 44.4450, 26.0749)
60,7/1883 km - 19 km/h - 3:03/(7:40) h
135 m up - 134 m dn - 213 m max

Bukarest-Snagov-Bukarest Otopeni
75/1958 km - 19 km/h - 3:51/? h

3 kommenttia:

 1. Dracula kirjoitetaan ceellä :-)
  Ja tervetuloa takas!

  VastaaPoista
 2. Ei tällaisia blogeja saa julkaista ..
  Lukiessa väkiste iskee matkakuume.

  Kiitos selkeästä ja informoivasta blogista. Kuviakin oli riittävästi, joten enköhän minäkin pyöräile sinne jonnekin, - nyt kun on käsitystä matkan mutkista.

  Jokke

  VastaaPoista
 3. Hähä... niin on tarkoituskin! Oma matkakuume alkoi jo loppusyksystä ja jonkinmoinen runko ensikesälle on jo. Siitä enemmän lähikuukausina.

  VastaaPoista