torstai 20. maaliskuuta 2008

Kesän raamit on nyt juntattu

Loma on viivattu lomalistaan ja lennot varattu. Tästä se lähtee Tour de Danube tai ehkä paremminkin Tour de Mustameri... ajatukset loppumatkan suhteen kun ovat alkaneet kääntyä Tonavalta vuoristoon.

Kesäkuun puolessa välissä hyppään Finnairin lennolle AY809 kohti Müncheniä. Jostain syystä AirBerlin ei anna varata Nürnbergin lentoja kesälle, reitti lopetetaan? Eipä ollut kallis tämäkään lento, meno 120 €. Paluu kuukauden päästä tästä Bucarestista, samoin Finnairilla, taaskin halvin keksimäni yhdensuuntainen lento 148 €. Finskillähän fillarista ei mene lisämaksuja, jos kaikki mahtuu 20+5 kilorajaan.

Kone saapuu niin myöhään Münchenin kentälle, että yövyn alle kymmenen kilometrin päässä Freisingissa, sieltä on helppo lähteä Regensburgin suuntaan ja edelleen rajan yli Tsekin Pilseniin. Ensimmäinen päivämatka on niin täynnä kuuluisia panimoita, että ihan pelottaa, täytyyhän ne nyt käydä katsomassa. Ensin itse Freisingissa panimokoulu Weihenstephan panimoineen. Sitten Hallertaun humala-alueen läpi Weltenburgiin, jossa Tonavan mutkassa on maailman vanhin toimiva panimo saman nimisessä luostarissa. Kelheimissa pysähdys Schneiderin vehnäolutpanimossa ennen loppurutistusta parin isohkon mäen yli Regensburgiin jos reidet kestävät. Kyllä Saksassa riittää pyöräilijälle virkistyspaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti