maanantai 2. heinäkuuta 2007

Pyöräilijän toivekaupunki

Kaupunki ei voi olla läpeensä paha, jos kaikki paikat ovat vilisevät fillareita. Oikea valinta yöpymiseen, varsinkin kun täällä on kelvollinen kämppäri. Poděbradyn halkaisee joki, molemmille rannoille leviää vehmas lehtipuumetsä. Pyöräilijät ja rullaluistelijat kansoittavat kymmenien ravintoloiden terassit ja joen rantaa kulkevat ulkoilutiet.


Voisi sanoa, että tämä oli pyöräilijän unelmapäiva. Poutapilvistä, lämmintä, jopa ajoviima on lämmin, kevyt tuuli sivusta (juuri kun tuulta kirosin). Upeaa seutua; aavoja peltoaukeita täplittävät pikkukylät, toisella puolella Tatra horisotissa, toisella peltoinen alamaa. Aina väliin kilometri pari metsän siimeksessä. Kohtuullisia mäkiä, mutta missäpä ne enään tuntuvat. Ajo vain rullaa, olut kivan kylän keskusaukiolla ja eteenpäin. Päämäära vain yllättäen ilmestyy opaskylttiin.

Aamun aloitti saitsari Hradec Kralovossa. Upea keskikokoinen kaupunki, hyvinkin yhden tai vaikka kahden yön arvoinen. Tuntui jotenkin uneliaalta kunnes tajusin että pitääkin - sunnuntai aamu. Jostain lähikorttelista kuuluu hiljaisena messu.

Ihan oma messunsa vallitsee Podebradyn ainoan kunnon synkän pivnicen kantapöydässä. Maailma parantuu eivätkä turistit häiritse omassa osastossaan. Kohta pitää pistää itsekin poikki, jotta uskaltaa ajaa takaisin kämppärille. Menneen maailman hotellin ravintolassa nautittu paistettu karppi painaa vatsassa.

Viimeinen yö tien päällä. Huomenna onneton 50 kilometrin pikataival Prahaan. Prahassa kolme yötä ja bussiin; Vilna, Tallinna... Tässähän tulee haikea olo, matka loppuu juuri kun pyörä alkoi kulkea!

Camping Poděbrady
Černožize-Hradec Kralovo-Poděbrady: 84,29 km - 5:02/7:40 h - 17,01 km/h - 1334 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti