torstai 29. tammikuuta 2009

Pyöräilykausi korkattu... tavallaan

Tuli pakottava tarve ostaa jotain pyöräilyyn liittyvää. Kai se on jotain konpensaatiota tälle loskalle ja synkkyydelle, joka pakottaa fillarin pölyyntymään eteisessä. Juu, en lähde näissä keleissä pyörällä liikenteeseen... vähintää vajaa kymmenen astetta pitää olla lämpöä ja kuivat kadut.

Kolusimpa sitten viimesyksyn puutelistan läpi ja tilausta nettiin menemään. Tilaus meni puoliksi Bike-Discountin ja Wigglen välillä... näin splittaamalla sain yhteissumman kympin pari alemmas ja varmaan viisikymppia Suomen hinnoista pois. Toimitukset olivat jälleen kerran ykkösluokkaa, alle viikossa pöydälläni ja kaikki kunnossa. Mitäs sitten ostin?

Wiggleltä Ergonin GC2 kahvat, jos näillä saisin loppumaan ranneongelmat, jotka ovat viimekauden vaivanneet. Edellisessä fillarissa oli tämmöiset ja ne todella toimivat, mutta nykyiseen en ole tullut hankkineeksi kun muutenkin tuntui geometria korjanneen ranteiden kipeytymisen... mutta ei, kyllä se lopulta pidemmillä matkoilla (monta päivää noin 100 kilometriä) alkaa. Tuo GC2 on uudempi malli Suomessakin myynnissä olevasta kahvasta, sitä vanhaa mallia vaan myydään täällä kalliimpaan hintaan kuin uutta saa muualta.

Lisäksi hiukan "rätei ja lumpui" eli dhb:n Runcton Elite Gel Long Finger Gloves (punaisena tietenkin), olivat halvat, näyttivät kivalta kuvissa ja tulevat alkukeväällä varmaankin tarpeeseen. Tuntuvatkin kädessä hyvältä ja taitavat ajaa asiansa, kämmenselän hengittävä kudos auttaa hikoilun suhteen. Varpaita lämmittämään vielä ostoskoriin DeFeetin Wool-E-Ator ohuet ja hengittävät villasukat. Tuntuvat ainakin jalassa hyvältä, ja ovat riittävän ohuet etteivät ahdista tyköistuvissa kengissäni.

Loputtomalta missiolta tuntuva lokasuojien etsiminen toivottavasti on nyt päässään, kun Bike-Discountilta tuli SKS:n Race Blade XL:t. Urheilulliseen hybridiini kun ei ole vielä aiemmin esteettistä silmääni noudattavia ja toisaalta toimivia lokareita löytynyt... nämä ovat nyt sitten neljännet. Täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Ensiasennus oli nopea ja triviaali, nyt irroittaminen ja uudelleen asennus vie minuutin. Suojat istuvat hyvin, ovat huomaamattomat ja saattavat jopa toimakin.

Aiemmin en ole törmännyt lyhyisiin kengänsuojiin, mutta Bike-Discountin Zwölfenderin ohuesta neopreenistä (3,5 mm) tehdyt vaikuttavat juuri sellaisilta, jotka tulevat käyttöön alkukevään ja kesän viileillä keleillä. Täyspitkän suojat kun ovat tuntuneet jotenkin ahdistavilta. Alkuun ajattelin "varvassuojia" varpaita lämmittämään, mutta nuo ylläolevat saattavat olla monikäyttöisemmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti