maanantai 12. toukokuuta 2008

Kapeilla gummeilla kulkee

Viime viikon lopulla sain viimeinkin Chain Reaction Cycles:sta tilaamani Continentalin Ultra Gatorskinit. Jostain syystä noita Gatoreita oli todella vaikea löytää maailmalta, vain yhden toisen verkkokaupan löysin jossa oli varastossa taittuva versio.

Koska oma käyttötarpeeni polkupyörälle on pääosin pitkät ressut pakkauksien kanssa, halusin takapyörään hiukan leveämmät renkaat suuremman ilmatilan takia (enkä itsekään ole mikään riisikeppi...). Eli nyt pyörii edessä 25 mm ja takana 28 mm ja hyvin pyöriikin. En osaa sanoa onko kyseessä vain itsesuggestio vai onko noiden renkaiden vaikutus todella näin suuri. Reagoivuus kiihdytyksissä on ihan eriluokkaa kuin aiemmin, keskinopeudetkin ovat nousseet 3-4 km/h mäkien nousun helppoudesta puhumatta. Eipä uusien renkaiden vaikuttavuus sinänsä hullu ajatus ole, kiekkojen painosta kun tämän päivityksen mukana katosi 925 g ja se pyörivä massahan on merkittävin etenemisen este. Nyt koko velo painaa (ilman lukkoa ja muuta ylimääräistä höhää) noin 12 kg, ihan hyvä luku hybridin nimellä kulkevalle pyörälle.

Saapa nähdä ovatko nuo gummit elinkelpoiset 10 kg pakkausten kanssa liikuttaessa. Tämän saa testilenkki paljastaa jossain vaiheessa kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti