tiistai 15. huhtikuuta 2008

Suunnittelujumi

Jostain syystä tämä matkan suunnittelu jumittaa nyt kovasti ja olen "juuttunut" Kroatian Osijekiin. Pitäisi vielä miettiä mitä reittiä alkaa Romanian läpi polkea. Todennäköisesti katson osittain valmiiksi sekä Tonavan että Karpaattien reitin. Katsotaan sitten miltä Belgradissa tuntuu ja paljonko on aikaa jäljellä.

Varustehankinnat kuitenkin etenevät. Kunnon takalaukut tulivat männäviikolla Englannista. Ortliebin Bike-Packer Plussat, punamustana tietenkin, näyttävät kyllä hintansa väärteiltä. Saumojen laatu on ensiluokkainen ja säätömekanismit vaikuttavat kestäviltä ja monipuolisilta. Sisällä kaksi sivutaskua, toinen verkkotasku vetoketjulla. Myös ulkona yksi tasku. Nämä helpottavat tavaroiden organisointia. Euron vahvuus näkyy myös suhteessa puntaan 1,25 kertoimella Ortliebit ovat merkittävästi halvemmat kuin Suomessa postimaksuineenkin. Uskomattomia näiden verkkokauppojen toimitusajat, tämäkin paketti oli kotiovellani UPS:n kantamana kolmessa päivässä tilauksesta.

Samassa paketissa tuli kokeiltavaksi SealSkinzin vesitiiviit sukat!? Väittävät että ne ovat hengittävät, mutta pitävät veden ulkona. Tuntuvat jalassa ihan hyviltä ja ovat tarpeeksi ohuet mennäkseen pyöräilykenkiin. Jos tämä ratkaisu olisi se lopullinen ratkaisu sadekeleihin, ainakaan viimevuoden reissulla neopreeniset kengänsuojat eivät pitäneet jalkoja kuivina kolmen tunnin kaatosateessa pyöräilyn aikana. Lisäksi kengänsuojat hikoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti