keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Tour de mer Noire 2008

Terve kaikki! Jo jonkin aikaa on mielessä kytenyt jatko viimevuoden Tallinna-Praha turneelle. Reissu oli aivan mielettömän hieno ja jatkoa pitää saada. Fillarin menettäminen Tsekin Podebradyssä (lue heinäkuu 2007) oli vain siunaukseksi. Bussimatka kotiin oli astetta miellyttävämpi vain matkatavaroiden kera. Lisäksi vakuutusyhtiö (Nordea) päätti korvata pyörän ja menetetyt tarvikkeet matkavakuutuksen ehtojen mukaan, eli pyörä ja tarvikkeet 30% vähennyksellä (3 vuotta) ja vain 50 € omavastuulla. Tuleva reissu kulkeekin upealla uudella Rossanon Hybridillä (Deluxe Deore/LX Disk) toivottavasti paljon keveämmin kuin menetetyllä Gary Fisherillä.

Loppusyksyn synkkinä hetkinä ajatukset alkoivat harhailla kohti Eurooppaa ja pitkän tähtäyksen suunnitelmaksi alkoi kiteytyä "Tour de Europe" eli Euroopan ympäriajo. Aikaa tarvittaneen 5-6 vuotta... no ei kai haaveilussa mitään pahaa ole? Joka tapauksessa "ympäriajon" seuraava etappi on Tonavan kierros, jotakuinkin Tsekeistä Mustallemerelle.

Reissu alkaa kuitenkin Nürnbergistä, koska AirBerlin lentää sinne edullisesti ja fillarin saa mukaan 20 eurolla per suunta. Matka jatkuu edelleen Tsekkiin olutreitille Pilsenin panimokaupungin kautta Budejovicen panimokaupunkiin. Jatko on hiukan epävarma, mutta joko jatkaen Tsekkiä itään ja lopulta Slovakiaan Bratislavaan tai samaan kohteeseen Itävallan kautta. Bratislavasta jatketaan Unkariin uimaan Balatonilla. Sitten on vuorossa nopea Balkanin kierros eli Kroatian kautta Tonavan rannalle ja sitä mukaillen Serbian Belgradista Romaniaa ja edelleen Mustallemerelle. Paluu Romaniasta on hämärän peitossa, joko halpa lento jos niitä on tai sitten junalla jonnekin ihmisten ilmoille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti